Smertefuld erektion: Hvad skal jeg gøre?
By John Thombson Follow | Public

En smertefuld erektion kan have forskellige årsager, de fleste af dem ret alvorlige; det er derfor vigtigt og nødvendigt at konsultere hurtigt. Blandt de mest almindelige årsager finder vi: penisfraktur, priapisme, Peyronies sygdom eller endda phimosis, hvilket kan føre til brud på frenulum. Mere sjældent kan natte erektioner være smertefulde, men dette fænomen er stadig dårligt forstået og dårligt forklaret, som rapporteret i Journal Of Urology offentliggjort i Danmark i juni 2020.
Hvornår skal du bekymre dig om en smertefuld erektion? Bør vi være foruroliget over den første smerte? Det er faktisk vigtigt at konsultere ved den mindste alarm af forskellige årsager. Som vi har påpeget, er de mulige årsager alle patologier, der kræver behandling; nogle er dog mindre alvorlige end andre, som vi vil se senere. Men en smertefuld erektion skal aldrig tages let.
Den største risiko for ikke at se en læge med smertefuld erektion (især med en brudt penis eller priapisme) er at forårsage permanent erektil dysfunktion. Bortset fra et brudt frenulum er der ingen spontan heling. Dette er det mest almindelige scenario i kategorien seksuelt traume.
Vi definerer en penisbrud som brud på den ene eller begge corpora cavernosa af den oprejste penis: vi taler om brud eller tåre af albuginea af corpora cavernosa. Penis har ingen knogler; men når det er oprejst og hyperstivt, kan det knække som et knogle. Ved et pludseligt chok eller twist kan disse to stive corpora cavernosa briste. Mere nøjagtigt er det den fibrøse kuvert kaldet "albuginea", der går i stykker. Normalt forekommer denne brud i bunden af penis under samleje og dårlige bevægelser.
Du kan finde flere oplysninger om mandlig seksuel sundhed på https://viagradanmark.eu , men vær opmærksom på, at svær smerte er en indikation for, at du straks søger en læge, snarere end at finde symptomerne på Internettet.

1 Follower
Comments