Event is FINISHED

Accu voor Asus a41-x550e

Description

De UX310 is een van de nieuwste leden in de immer uitbreidende Asus ZenBook-familie. Hoewel de naam het wellicht niet direct doet vermoeden, is het de opvolger van de UX303. In vergelijking met modellen als de Accu voor Asus a41-x550e is deze UX310 wat dikker en zwaarder, maar daartegenover staat dat er in de behuizing meer plaats is voor onderdelen zoals een 2,5"-hdd of -ssd en een reepje geheugen in de vorm van een sodimm.

Met zijn aluminiumbehuizing en het cirkelvormige motief rondom het Asus-logo aan de bovenkant is de UX310 direct herkenbaar als een ZenBook. Asus verkoopt de laptop met een grijze of goudkleurige coating; ons testexemplaar is grijs uitgevoerd. Aan de buitenkant voelt de behuizing stevig aan en de afwerking is prima in orde. Alle randen zijn fraai afgerond, waardoor nergens scherpe hoekjes te vinden zijn. Ook de binnenkant van de behuizing voelt stevig aan, maar het toetsenbord laat zich in het midden wat ver indrukken. De behuizing veert netjes terug, maar op dit punt doet de UX310 wat minder rigide aan.

De behuizing is volgens de specificaties 18,35mm dik en onze weegschaal tikt 1,45kg aan als we de laptop erop leggen. Met die cijfers onderscheidt de Accu Asus a41-x550 zich in negatieve zin van andere 13,3"-laptops in deze prijsklasse, zoals de Asus UX305, HP's Envy 13 en de Aspire S5 van Acer. Die modellen zijn niet meer dan 15mm hoog en wegen zo'n 150 gram minder. In de lengte en breedte is de UX310 met afmetingen van 323x223mm overigens niet groter of kleiner dan dergelijke laptops. Aan de voorzijde aan de onderkant zijn twee luidsprekers weggewerkt, die voor een kleine laptop een heel behoorlijk geluid geven. Wel blijft het vrijwel geheel ontbreken van bas een struikelpunt.

Omdat de Asus Zenbook ux31a Accu wat dikker is dan veel andere 13,3"-laptops, is er meer ruimte voor een toetsenbord met toetsen die flink wat travel hebben. Daar heeft Asus dan ook gebruik van gemaakt en volgens de specs hebben de toetsjes van het chiclettoetsenbord 1,6mm ruimte om op en neer te bewegen. De toetsen zijn voorzien van achtergrondverlichting met drie verschillende helderheidsstanden.

Net als bij voorganger UX303 heeft Asus gekozen voor toetsen die wat los lijken te zitten, omdat ze niet alleen vanuit het midden ingedrukt kunnen worden, maar bovendien meeveren als je ze vanaf de zijkanten aanraakt. Dat resulteert in een wat sponzige type-ervaring, maar het is vooral een kwestie van wennen; de toetsjes zitten niet echt los. Dankzij de ruime hoeveelheid travel is het comfortabel typen op de Accu c21n1347 en het wegtikken van lange teksten is evenmin een probleem.

Onder het toetsenbord is een forse touchpad geplaatst, die met glas is afgewerkt. Daardoor is hij soepel te bedienen en de nauwkeurigheid is eveneens in orde. De touchpad kan goed overweg met de multitouchgebaren van Windows 10 en het indrukken ervan gaat met een prettige, lichte klik.

batterij Asus ROG G550JK

kopenaccu: http://www.kopenaccu.com

Asus heeft alle poorten op de UX310 aan de zijkant van de behuizing geplaatst. Links zitten de stroomaansluiting, een usb 3.0-poort, een hdmi 1.4-poort, een audioaansluiting en een usb type-c-poort. Die poort maakt gebruik van het reguliere usb 3.0-protocol met een maximale snelheid van 5Gbit/s. Ten opzichte van een gewone usb 3.0-poort biedt de type-c-variant dus geen snelheidsvoordeel. Wel ondersteunt de usb-c-poort de displayport 'alternate mode', zodat het mogelijk is om een monitor aan te sluiten. Aan de rechterkant is een sd-kaartlezer geplaatst en zijn nog twee usb 2.0-poorten te vinden. Anno 2016 hadden we liever gezien dat Asus ook van die poorten usb 3.0-exemplaren had gemaakt.

Asus maakt verschillende uitvoeringen van de UX310UA. In de Pricewatch zijn drie modellen te vinden die goed beschikbaar zijn. Ons testexemplaar is de duurste uitvoering, met een adviesprijs van 999 euro, die wordt geleverd met een Intel Core i5-6200U-processor, 8GB ddr4-geheugen en een 512GB-ssd. De goedkopere versies hebben minder geheugen, een kleinere ssd en een langzamere processor. Alle genoemde modellen in de tabel hebben een mat 13,3"-scherm met een resolutie van 1920x1080 pixels. Naar onze mening hebben het goedkoopste en het duurste model een goede balans tussen prijs en specificaties. In de middelste uitvoering waren meer geheugen en een iets grotere ssd op zijn plaats geweest. De meerprijs zie je nu enkel terug in een iets snellere processor.

Mon May 1, 2017
12:00 PM - 3:00 PM CET
Add to Calendar
Venue
Roosendaal
Tickets
VIP SOLD OUT EUR10,00
Standard SOLD OUT EUR2,00
Venue Address
Roosendaal Netherlands
Directions
Roosendaal
Organizer
kopenaccu
1 Follower